Nu ook Fairtrade goud verkrijgbaar in Bilthoven

Sinds begin 2015 zijn in onze gemeente ook producten verkrijgbaar die gemaakt zijn van fairtrade goud. De edelsmeden Hoogenboom en Bogers verwerkten al met name gerecycled goud, maar zij wilden ook graag bijdragen aan een beter bestaan voor die mijnwerkers die bij gebrek aan ander werk in een gevaarlijke en ongezonde vorm van mijnbouw terecht komen. Dat geldt niet alleen voor het werk onder de grond, ook het werk bovengronds is gevaarlijk en ongezond door het gebruik van kwik. Hele dorpen lijden onder deze slechte omstandigheden en ook op grotere schaal raakt de omgeving vervuild.


Wanneer een mijn eenmaal ‘Fairtrade’ gecertificeerd is, betekent dit dat deze aan strikte voorwaarden voldoet op het gebied van arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, vrouwenrechten, schonere technologie, gezondheidszorg, veiligheid en duurzaamheid. Bovendien krijgen de mijnwerkers een vaste prijs voor het gedolven goud zodat ze niet langer afhankelijk zijn van de goudkoers op de wereldmarkt.

Meer informatie vindt u op de website van Hoogenboom & Bogers Edelsmeden (https://www.hoogenboombogers.com/c-3095993/fairtrade-goud/).

FullSizeRender FullSizeRender